7 toffe ideeën voor een creatief reisdagboek

30 mei 2018
Houden jullie een dagboek bij? Vroeger deed ik dat wel, tegenwoordig alleen nog als ik op reis ben. Heel leuk om later weer terug te lezen. Toch blijft het vaak bij een verhaaltje op mijn telefoon in plaats van een mooi creatief reisdagboek vol met verhalen, foto’s en illustraties. Hoog tijd dus om mijn plannen uit te gaan voeren. En waar begin je dan? Bij inspiratie verzamelen! Hieronder vind je 7 toffe ideeën om een creatief reisdagboek te maken.

 

1. Reisschema

Ga je een mooie rondreis maken en bezoek je meerdere plekken? Dan is het heel leuk om je reisdagboek te beginnen met een kaart waarop je de route tekent. Of maak een mooie overzichtelijke planning met wat je wanneer gaat doen. Deze kun je dan ook ter plekke nog aanvullen en als agenda gebruiken.

 

2. Voeg een paklijst toe

Ben je bang wat te vergeten? Voeg dan je paklijst toe aan je reisdagboek! Je kunt natuurlijk een simpele checklist maken, of ga helemaal los en illustreer je paklijst met alle items die je mee wil nemen. 

 

3. To-do lijst

Heb je al een mooie lijst met al het natuurschoon wat je wil je zien, welke museums je niet mag missen en welk restaurantje je écht moet uitproberen? Zet je to-do lijst voorin je reisdagboek om zo makkelijk terug te vinden.

 

4. Plak foto’s in

Je reisdagboek kun je na de tijd aanvullen met foto’s van wat je hebt gezien Zo worden je herinneringen nog levendiger, ook als iemand anders deze mag lezen. Met een polaroid-camera kun je dit zelfs ter plekke doen. Gebruik bijvoorbeeld kleurige washi tape om de foto’s in te plakken.

 

5. Maak illustraties

Ben je niet zo van de woorden? Gebruik dan illustraties en korte kreten om toch je herinneringen vast te leggen. Ook leuk om bijvoorbeeld je dag uit te beelden in kleine illustraties. Heb je bijvoorbeeld die dag geshopt en pizza gegeten? Dan teken je een pizza en een shoppingbag. Zo ingewikkeld hoeft het niet te zijn ;).

 

6. Verzamel herinneringen

Het allerleukst vind ik om alles wat ik hierboven noemde te combineren. Als basis mijn geschreven dagboekteksten aangevuld met foto’s en illustraties. En dan om het af te maken tickets, gedroogde bloemen en andere snuisterijen erbij plakken. Een reisdagboek vol met mooie herinneringen.

 

7. Gebruik thema’s

In plaats van voor elke reis een apart reisdagboek te maken kun je natuurlijk ook je reizen bundelen in een mooi notitieboek. Een erg leuk idee als je veel stedentrips maakt, zo heb je een mooi overzicht van al je avonturen. Of bundel het per continent, per seizoen. Welk thema je ook maar leuk vind. Het is jouw reisdagboek dus leef je uit!

Op mijn Pinterestbord vind je nog meer inspiratie voor je reisdagboek:

Geniet van eventuele komende reizen en veel plezier bij het maken van een reisdagboek (als je dat gaat doen). Hebben jullie al eens reisdagboek bij gehouden? 
Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.