7 Lekkere lettertypes

22 maart 2017
Een lettertype is heel bepalend voor een design en kan een ontwerp maken of breken. Zo zou ik bijvoorbeeld nooit een restaurant of winkel binnenstappen die Comic Sans gebruikt. Zo’n bedrijf neem ik een stuk minder serieus door zo’n jolig lettertype.

Elk font heeft zijn eigen uitstraling. Daarom is het ook belangrijk om eerst na te denken over wat je wil uitstralen voordat je een lettertype kiest.

Goed, genoeg gekletst. Ik zou mezelf niet zijn als geen voorbeelden voor je had. Ik heb 7 stijlen op een rijtje gezet, met bijpassend lettertype!

Modern

Moderne lettertypes zijn lekker strak. Ze hebben geen haakjes of gekke friemeltjes. Deze letters zeggen waar het op staat.

Vrouwelijk

Vrouwelijke lettertypes zijn vaak fijne sierlijke letters, die vriendelijk ogen.

Stoer

De stoere lettertypes zijn vaak dikgedrukt en hebben ook overeenkomsten met de moderne fonts. Vaak zijn deze lekker rechttoe rechtaan.

Mannelijk

Waar de stoere variant vaak vrij simpel is hebben de mannelijke fonts vaak net een beetje extra.

Vintage/Retro

Vintage fonts kunnen sierlijke lettertypes zijn, welke weer een beetje lijken op de vrouwelijke lettertypes. Maar ze kunnen bijvoorbeeld ook een ‘distressed’ look hebben.

Klassiek 

De klassieke lettertypes zijn vaak serif fonts. Serif lettertypes hebben ‘haakjes’ aan de letters. De moderne fonts hebben dat niet en worden dan ook sans serif lettertypes genoemd.

Minimalistisch

De minimalistische lettertypes hebben vrij weinig om het lijf en zijn vaak erg smal. Zo minimalistisch mogelijk dus ;).

Houden jullie bij het kiezen van een lettertype ook rekening met de uitstraling van dat font?

bron header foto: Unsplash

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

4 Reacties

 1. Esther Ophoff-Blom

  Basic Title en Moderne Sans zijn helaas niet te downloaden begrijp ik?

  Antwoord
  • Femke

   Als je op de afbeelding klikt kom je op de site terecht waar deze te downloaden is. De link van ‘Basic Title’ kwam inderdaad niet op de juiste site terecht, heb ik nu aangepast naar de goede!

   Antwoord
 2. JWsuperster

  Ik vind zo’n website echt fijn. Ik had eerst een andere website, alleen daar stond géén informatie, tenminste alleen wat diegene vond van de lettertypes en geen feiten.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.