7 Inspiratietips voor een feestelijk versierde kersttafel

21 december 2017
Zijn jullie al druk bezig met de voorbereidingen voor het kerstdiner? Wij vieren beide Kerstdagen niet thuis, dus geen kerststress voor ons ;). Voor iedereen die wel een kerstdiner moet voorbereiden heb ik wat ideeën verzameld voor een feestelijk versierde kersttafel. Veel plezier met de voorbereidingen!

 

Zwart/wit

Gebruik als basis wit met zwarte elementen (of zwart met witte elementen) voor een Scandinavische kersttafel. Zo leid je de aandacht niet af van je kerstdiner, maar heb je toch een feestelijke tafel!

Groen

Wat groen op tafel doet het altijd goed. Gebruik het subtiel met kleine takjes, of ga juist helemaal los en maak een mooie kerstpronkstuk van dennentakken.

Of ga juist voor rood

Die rode besjes in combinatie met groene dennentakjes geven mij een ultiem kerstgevoel. Combineer rood met groen voor een kersteffect of voeg juist een kaneelstokje toe voor een winters gevoel.

Lekker kleurrijk

Je mag je tafel zo bont aankleden als je zelf leuk vind, ga dan juist voor een bepaald kleurthema of mooie pasteltinten. Een zwart/witte basis in combinatie met 1 kleur geeft ook een feestelijk effect.

Kerstbomen

Kerst zonder kerstbomen is geen kerst wat mij betreft. Vergeet daarom ook niet om ook wat kerstboompjes op tafel te zetten. Dit kunnen fijne kleintjes zijn, of ga voor een wat groter groepje in het midden van de tafel.

Hangen maar!

Vergeet niet om ook boven je tafel wat op te hangen. Bijvoorbeeld mooie sterren of papieren sneeuwvlokjes. Maar ook kerstverlichting geeft een fijne, knusse sfeer.

bron: Decoholic

Naamkaartjes

Om je tafel wat chiquer te maken is het leuk om met een plaatsverdeling te werken. Leg op elk bord een servet en met daarop een naamkaartje. Versier het bord verder met bijvoorbeeld dennentakjes, sterren, kerstboompjes, of wat je maar leuk vindt.

Een hele fijne kerst en veel plezier met versieren!

Bron header foto: Toa Heftiba on Unsplash

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.