4 Gratis stockfoto sites

4 Gratis stockfoto sites

De foto’s op mijn blog probeer ik zo veel mogelijk zelf te maken. Ik vind het dan gek om foto’s van ‘vreemden’ te gebruiken, terwijl het over persoonlijke dingen gaat of dingen die ik heb gedaan/gemaakt. Toch kom ik er soms niet onderuit, omdat ik op dat moment geen tijd heb om het perfecte plaatje te schieten of de middelen niet in huis heb.

Uitwijken naar stockfoto’s

Als het dus niet anders kan gebruik ik een stockfoto. Ik probeer dan een foto uit te zoeken die niet te overduidelijk een stockfoto is en wel een beetje bij mijn andere foto’s past. Het liefst ook nog gratis natuurlijk ;). Gelukkig heb ik 4 gratis stockfoto sites waar ik meestal wel slaag. Ik zet ze voor je op een rij:

4 Gratis stockfoto sites | Unsplash

4 Gratis stockfoto sites | Pexels

1. Unsplash

Unsplash heeft een heleboel mooie plaatjes, die heel erg niet stockfoto-achtig zijn. Vooral de natuurfoto’s springen er uit, alleen al voor die foto’s zou je er een kijkje moeten nemen ;).

2. Pexels

Op Pexels vind je een mix van de typische stockfoto foto’s en prachtige plaatjes zoals je op Unsplash vindt. Wel staan er onder je zoekresultaten gesponsorde foto’s welke wel betaald zijn. Dit kan soms een beetje misleidend zijn als je even niet zo goed oplet.

4 Gratis stockfoto sites | StockSnap

4 Gratis stockfoto sites | Negative Space

3. StockSnap

StockSnap lijkt veel op Unsplash en heeft ook veel mooie plaatjes. Toch hebben beide sites vaak net andere foto’s, waardoor ik de ene keer bij Unsplash slaag en de andere keer een afbeelding van StockSnap gebruik.

4. NegativeSpace

Als laatste wil ik de site NegativeSpace met jullie delen. De naam klinkt niet heel positief, maar dat  is het gelukkig wel. Eigenlijk hetzelfde verhaal StockSnap qua foto’s en net zoals Pexels vind je onderaan je zoekresultaten gesponsorde (betaalde) foto’s. Gelukkig is op het deze site wel duidelijker aangegeven.

Gebruiken jullie wel eens stockfoto’s? Kenden jullie deze sites al?

Liefs Femke

About the Author:

Hoi, ik ben Femke! Ik ben een grafisch ontwerper met een passie voor creatief ontworpen producten, lange wandelingen en een goed boek. Op dit blog laat ik al mijn passies samenkomen in mijn zoektocht naar creativiteit. Meer weten?

6 thoughts on “4 Gratis stockfoto sites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.