Eerste hulp bij visitekaartjes

Eerste hulp bij visitekaartjes

Visitekaartjes zijn een belangrijk promotiemiddel. Op momenten dat je over je blog of bedrijfje aan de praat raakt kun je een visitekaartje aan je gesprekspartner geven waarop o.a. je website staat. Ideaal om zo snel je gegevens uit te kunnen wisselen en met een mooi visitekaartje laat je een blijvende indruk achter!

Aan de slag dus!

Nu je weet hoe belangrijk het is om een visitekaartje te hebben is het tijd om er zelf een te maken. Maar wat zet je nou eigenlijk op zo’n kaartje? Natuurlijk zet je jouw naam & de naam van je bedrijfje/blog op het kaartje. Daarnaast is de website en een e-mailadres ook wel handig. Verder kun je er eigenlijk opzetten wat je wil, bijvoorbeeld een telefoonnummer of je social media adressen.

Het ontwerp

Je hebt bepaald welke info er op je kaartje moet komen, dan is het nu tijd om je visitekaartje te gaan ontwerpen. Maar bepalen hoe je visitekaartje eruit moet zien kan best lastig zijn. Misschien heb je al een logo, dan kun je het visitekaartje in dezelfde stijl maken. Mocht je nog geen logo hebben of niet precies weten welke stijl je leuk vindt, geen nood! Ik heb verschillende visitekaartjes voor je verzameld zodat je inspiratie op kunt doen:

Modern round business cards

bron: Emma Dime

Business card with touch of yellow and playful placing of logo

bron: Flickr

Simple business cards with pattern on back

bron: Behance

Illustrated better half business cards

bron: Olli Bird

Simplistic elegant black and white business cards

bron: Medium

Travelers business cards with copper foil

bron: Instagram

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook eens mijn Pinterest bord.

Mijn visitekaartje

Ik heb zelf nog geen visitekaartjes, maar heb al wel een begin gemaakt met het ontwerp. Ik zal volgende maand een sneak peek geven van het ontwerpproces, dat geeft mij meteen een deadline om er weer mee aan de slag te gaan ;).

Gaan jullie ook een kaartje ontwerpen of hebben jullie al visitekaartjes? Ik ben erg benieuwd naar jullie visitekaartjes! Deel je ze op Instagram met #femkeblogt?
Liefs Femke

About the Author:

Hoi, ik ben Femke! Ik ben een grafisch ontwerper met een passie voor creatief ontworpen producten, lange wandelingen en een goed boek. Op dit blog laat ik al mijn passies samenkomen in mijn zoektocht naar creativiteit. Meer weten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *