Onze zoektocht naar raambekleding

5 december 2018
Nu we alweer 1,5 jaar in ons huis wonen, werd het toch wel een keer tijd om ook raambekleding voor de benedenverdieping te regelen. Zeker nu het ’s avonds zo vroeg donker wordt is het toch wel fijn om je af te kunnen sluiten voor de buitenwereld en het binnen lekker knus te maken. Vorig jaar maart kochten we de raambekleding op onze slaapkamer via Veneta.com. Dat was ons erg goed bevallen, dus besloten we ook deze keer weer de adviseur van Veneta.com in te schakelen.
Maandoverzicht maart | Weer klussen in huis!

Beneden verdieping

Beneden hebben we aan twee zijdes ramen. In de keuken hebben we een groot raam, waarvan 1 deel open kan met een draai-kiepraam. Aan de tuinzijde hebben we openslaande tuindeuren met daarnaast twee lange ramen die doorlopen tot de vloer. Over beiden hebben we best lang getwijfeld wat de beste oplossing zou zijn en wat we allebei mooi zouden vinden. Gelukkig kon de adviseur van Veneta.com ons met tips en voorbeelden verder helpen en hebben we uiteindelijk een goede keus kunnen maken!

Tuindeuren

Over de raambekleding bij de tuindeuren waren we, na wat inspiratie opgedaan te hebben op Pinterest, vrij snel uit. We hebben gekozen voor zwarte houten jaloezieën, bestaande uit vier delen. Door voor vier delen te kiezen hoeven we alleen maar het deel bij de deur omhoog te trekken als we even naar buiten willen. En in de zomer kunnen we dan beide delen bij de deuren omhoog doen als we beide tuindeuren open hebben staan. En het fijne aan jaloezieën is dat je ze alle kanten op kunt draaien. Zo hebben we ze overdag vaak op de stand staan zodat de meeste lichtinval binnenkomt en ’s avonds meestal zo dat we zo min mogelijk inkijk hebben.

Keukenraam

De raambekleding bij het keukenraam was een iets grotere uitdaging. Het draai-kiepraam wat daar zit willen we wel graag helemaal open kunnen doen. Met een duoplissé of jaloezieën helemaal omhoog zou dat niet meer kunnen, omdat het pakket aan raambekleding dan te groot zou zijn en het raam dan blokkeert. Mijn voorkeur had wel een top-down bottom-up duoplissé over de hele breedte van het raam, zodat we deze halverwege het raam konden zetten. Zo hebben we geen inkijk meer als we daar aan tafel zitten, maar kunnen we zelf nog wel naar buiten kijken en de vogels in de heg zien zitten ;). Uiteindelijk zag ik op Instagram iemand die de raambekleding op de muur boven het raam had gemonteerd. Dit hebben we voorgesteld bij de Veneta.com adviseur en dat was inderdaad mogelijk. Het is misschien niet de allermooiste oplossing, maar zo hebben we toch ons plisségordijn én kunnen we het raam gewoon openzetten.

Raambekleding van Veneta.com

Inmiddels hangt onze nieuwe raambekleding een kleine maand en ik ben er echt heel blij mee! Het is heel fijn dat we nu ’s avonds alles lekker dicht kunnen doen en knus kunnen maken binnen en het huis voelt ook meteen een stuk huiselijker. Het advies van Veneta.com was ook erg fijn, de adviseur dacht mee en had mappen vol stalen mee zodat we direct konden zien welke kleur het beste bij ons huis past. Nadat we onze keuzes hadden gemaakt werd alles direct opgemeten en voor ons besteld en een paar weken later hadden we alles al in huis. Je kunt ook kiezen om het te laten monteren, daar betaal je wel een bedrag voor. Gelukkig heb ik een handige vader die ze voor ons wou ophangen. Met de montagehandleiding die erbij wordt geleverd is dat ook niet zo ingewikkeld.

Beide keren is het advies en de service van Veneta.com goed bevallen. Als we in de rest van het huis toe zijn om raamdecoratie te regelen denk ik dat we ook dan weer Veneta.com inschakelen. Qua prijs is Veneta.com ook zeker niet duur. Als je het vergelijkt met op maat raambekleding bij bijvoorbeeld een bouwmarkt ben je al gauw duurder uit én heb je geen advies en moet je alles zelf uitzoeken.

Hoe hebben jullie je raambekleding geregeld en kenden jullie Veneta.com al?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Veneta.com.
Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.