Inspiratie | Mijn ideale slaapkamer

22 december 2016
Terwijl de rest van Nederland in de kerststress schiet maak ik me druk over het inpakken van verhuisdozen én het inrichten van ons nieuwe huis! Want nu we alle officiële optielijsten en keuzes hebben doorgegeven aan de aannemer kunnen we ons eindelijk bezig gaan houden met hoe we ons huis willen inrichten. Leuk!

Een van de ruimtes die ik erg belangrijk vind in huis (naast een goede keuken en fijne woonkamer) is de slaapkamer. Want als je daar niet tot rust kunt komen zal dat invloed hebben op je nachtrust. Als ik niet goed slaap kan dat mijn hele dag bepalen. Ik merk bijvoorbeeld dat als ik niet goed heb geslapen ik minder inspiratie heb en me minder creatief voel. En als ik juist goed in mijn vel zit stroomt mijn hoofd over met ideeën!

Om je nachtrust en je creativiteit een boost te geven heb ik een aantal ideeën verzameld voor het inrichten van je slaapkamer (en die van mij 😉 ).

 

Bed

Het allerbelangrijkst is natuurlijk een goed bed. Probeer dan ook niet het allergoedkoopste te kopen. Die fout hebben wij wel gemaakt met onze lattenbodems. Na een paar jaar begonnen bij 1 lattenbodem de latten los te laten. Beetje jammer, want uiteindelijk ben je zo duurder uit.

 

Kleur

Kleur heeft veel invloed op je stemming. Rood- en oranjetinten zijn ‘agressieve’ kleuren die je hartslag verhogen. Misschien wel goed voor de passie, maar niet voor je nachtrust. Gebruik liever wat koelere tinten zoals blauw, groen en grijs. Deze verlagen je hartslag en zorgen voor een ontspannen nachtrust.

bron onbekend

Wat een verschil hè? Ik merk dat ik alleen al door te kijken naar de ‘blauwe’ slaapkamer veel rustiger wordt.

 

Verlichting

Ook de kleur van de verlichting is belangrijk. Verlichting kan het beste een warme kleur hebben en juist niet een blauwe, koele kleur. Wij hebben twee Philips Hue Lux lampjes aan beide zijden van het bed staan, deze geven warm wit licht. Bij de nieuwere serie van deze lampjes (Philips Hue White Ambient) kun je de witkleur ook instellen. De Philips Hue lampjes kun je instellen met een timer. Zo hebben wij ze ’s ochtends zo ingesteld dat ze langzaam steeds feller worden en we rustig wakker kunnen worden. En ’s avonds gaan ze juist langzaam uit.

Mijn ideale slaapkamer voor de perfecte nachtrust

Inspiratie

Naast al deze praktische dingen moet de slaapkamer er natuurlijk wel een beetje leuk uitzien! We hebben nu een ingelijste poster met daarop ‘Morgen is er weer een dag’ op ons nachtkastje staan. Best toepasselijk toch? Het liefst plak ik een mooi fotobehang op de muur achter het bed in ons nieuwe huis. Vooral zo een waar je je in een bos waant lijkt me heerlijk om bij weg te dromen. Op de overige wanden een paar lijsten met spreuken zoals we nu hebben of andere toffe prints.

bron onbekend

Dekbedovertrek

Naast alle printjes op en aan de muur kun je natuurlijk je bed heel leuk aankleden met een tof dekbedovertrek. Ik mocht bij Dekbed-discounter.nl een dekbedovertrek uitzoeken en dat was aardig lastig, want er is best wat keus. Ik twijfelde tussen eentje met een felle grafische print of een met een uil print. Omdat we al een dekbedovertrek hadden met een grafische print ben ik uiteindelijk voor de uil gegaan. Erg tof, omdat de kussenovertrekken samen de ogen vormen. En deze uil past natuurlijk perfect in ons nieuwe huis bij het forest fotobehang ;).

Met deze ideeën moet je toch een heel fijne slaapkamer kunnen creëren. Voldoen jullie slaapkamers aan jullie eisen?

Het dekbed heb ik gekregen van Dekbed-discounter.nl.

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.