Maandoverzicht november | Schilderen, woonwinkelen en weekend Rotterdam

6 december 2017
Doei november, je was een leuke maand! November is de maand waarin we natuurlijk weer lekker aan het klussen waren, maar ook tijd maakten om te ontspannen en op te laden. En dat is voor mijn gevoel heel goed gelukt! Kijk je mee naar mijn november?

Maandoverzicht november | Schilderen
Maandoverzicht november | Tony's Chocolonely gepersonaliseerde reep

Het eerste weekend van november heb ik de laatste laag verf op de zoldermuur geschilderd. Daar heb ik geen foto’s van want ik was er aardig klaar mee (letterlijk en figuurlijk).

Begin deze maand kreeg mijn broertje ook eindelijk de sleutel van zijn nieuwe huis! Om hem te feliciteren gaf ik hem een reep Tony’s chocolade met gepersonaliseerde wikkel. En nu ik inmiddels een geoefend schilderaar ben, heb ik hem natuurlijk geholpen met wat muren wit en grijs maken.

Maandoverzicht november | Delicata chocoladereep puur gember limoen
Maandoverzicht november | Herfstwandeling

Deze maand probeerde ik ook de vernieuwde Delicata chocoladerepen uit. Deze smaak was goedgekeurd!

Nu ik 36 uur werk kan ik ook tijd vrij maken voor mooie wandelingen. Zo fijn dat ik vanuit huis zo in het bos ben, echt genieten met deze herfstkleuren!

Maandoverzicht november | Wild, Cheryl Strayed
Maandoverzicht november | Van Delft pepernoten

Ik maakte ook weer eens tijd vrij om lekker in een boek te duiken. Ik las o.a. het boek Wild van Cheryl Strayed (is verfilmd met Reese Witherspoon in de hoofdrol) en dat was een erg bijzonder verhaal. De schrijfstijl (het was in de verleden tijd geschreven) maakte soms wel dat ik toch wat afstandelijk van het verhaal stond, maar verder was het wel echt zo’n boek wat in je gedachten blijft rondspoken. Ik kreeg ook spontaan zin om zelf weer een toffe wandeltocht te gaan maken zoals we in Zweden deden.

Zodra Sinterklaas officieel in het land is het ook tijd voor pepernoten! Van Delft heeft dit jaar een pop-up shop in Deventer, dus daar moet ik natuurlijk even gebruik van maken ;). Tot nu is de truffel-kaneel variant mijn favoriet.

Maandoverzicht november | Onze woonkamer
Maandoverzicht november | Eindelijk een straat

Ons huis begint steeds meer thuis te voelen, al moet het nog wel echt wat aangekleed worden. Over onze woonkamer wensen schreef ik een blog en toen ik de foto’s terug zag was ik toch best wel trots dat dit gewoon ons huis is!

Naast dat ons huis steeds meer af wordt begint onze straat ook eindelijk ergens op te lijken. De lantaarnpalen zijn geplaatst en de straat is nu bijna af. Ook werd het heggetje in de voortuin geplaatst (die was standaard bij het huis). Nu begint de voortuin ook ergens op te lijken.

Maandoverzicht november | Erasmusbrug Rotterdam
Maandoverzicht november | Kubuswoningen Rotterdam

We hadden ook eindelijk een weekend vrij om op minivakantie te gaan. We gingen naar Rotterdam en hebben heerlijk door de stad geslenterd, lokale biertjes gedronken en natuurlijk de toeristische plekken bezocht. Wat een leuke stad en het was heerlijk om er even tussenuit te zijn.

Maandoverzicht november | Mooie lucht
Maandoverzicht november | West Highland Way, Schotland

Naar huis fietsen met zulke luchten maken me blij! Op de foto niet goed te zien, maar er steeg ook nog een enorme zwerm kraaien op uit de bomen wat echt een fantastisch gezicht is. Dit soort momenten maakt het toch wat minder erg dat het al zo vroeg donker is.

Nadat ik Wild had gelezen en het blog van Angelica tegenkwam besloten we om volgend jaar de West Highland Way in Schotland gaan lopen! Deze route is 150 kilometer en loopt van Milngavie (iets boven Glasgow) naar Fort William. Tijd om de wandelschoenen weer onder het stof vandaan te halen ;).

Maandoverzicht november | Stoelen testen, woonwinkelshoppen
Maandoverzicht november | Salontafel Eijerkamp

Met alle plannen voor de woonkamer moesten we natuurlijk wel gaan shoppen. We hebben nog niks gekocht, maar hebben een heleboel inspiratie opgedaan. Al ben ik wel verliefd geworden op deze salontafel, dus het kan maar zo dat over een paar maand deze nog een keer voorbij komt en dan in ons huis staat ;).

Maandoverzicht november | Luchtige citroentaart met bokkepootjes en Chocoladetaart met pepernoten
Maandoverzicht november | Sinterklaas surprise, unicorn

Mijn ouders vierden samen hun verjaardag en daar hoort natuurlijk taart bij! Ik maakte deze taarten voor ze, een Luchtige citroentaart met frisse limoenroom en bokkenpootjes en een Chocoladetaart met pepernoten. Twee compleet verschillende taarten, maar allebei lekker!

Helaas vierden we dit jaar Sinterklaas zonder lootjes, surprises en gedichten. Daarom heb ik me voor mijn blog maar uitgeleefd en maakte ik 5 supersnelle surprises. Deze unicorn vond ik erg geslaagd!

December zal wel vooral in het teken staan van de feestdagen. Ik kan niet wachten om de kerstboom op te zetten en het gezellig te maken in huis met lichtjes en kerstige dingen. Fijne december!

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

4 Reacties

 1. D. Mertens

  Hij is weer leuk! En als ik advies mag geven, begin met een andere salontafel, haha.

  Antwoord
  • Femke

   Haha, dankjewel Dennis ;).

   Antwoord
 2. Angélica

  Haaa wat leuk om te lezen dat jullie ook de West Highland Way gaan lopen. Zo’n mooie route! Wanneer precies gaan jullie? 🙂

  Antwoord
  • Femke

   Jaa, deze route lijkt me ook heel mooi. Zeker als ik jouw foto’s mag geloven ;). We willen eind mei gaan lopen. Als je nog tips hebt, ik hoor ze graag!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.