Huis update + woonkamer inspiratie

19 april 2017
Het is alweer even geleden dat ik een update gaf over de voortgang van ons nieuwe huis. In het maandoverzicht van maart had ik het er kort over, maar de echte huis update is alweer wat langer geleden. Dus werd het weer tijd om jullie even bij te praten!

 

Van betonblok tot huis

Een paar maanden terug was ons huis niet meer dan een paar betonblokken. Inmiddels is er gemetseld, zit het dak erop en lijkt het van de buitenkant nu echt op een huis. Twee weken terug mochten we even binnen gluren en dat was heel erg leuk!

Huis update + woonkamer inspiratie

Inside job

In huis zijn de binnenmuren geplaatst, waardoor je nu echt een goed beeld krijgt van de ruimtes. Heel leuk om door ons huis te dwalen en je in te beelden waar straks de keuken komt en wat een goede plek voor de bank en tv is. Het is nu heel tastbaar geworden, waardoor ook het inrichten van het huis wat makkelijker gaat. Doordat ik nu in de ruimtes geweest ben is het makkelijker visualiseren hoe groot iets in het in echt is. Want dat is toch wel anders dan alleen van een plattegrondje ;). En waar ik ook heel erg blij van wordt is dat bouwhekken inmiddels alleen nog maar aan de voorkant van het huis staan en onze hele achtertuin nu toegankelijk is. Nu kunnen we makkelijker even binnengluren om te kijken of ze wel opschieten en lekker tijd in onze achtertuin doorbrengen ;).

Huis update + woonkamer inspiratie
Huis update + woonkamer inspiratie

Nog even geduld

Wat mij betreft kan het nu niet snel genoeg gaan. Ik heb zoveel zin om te gaan klussen en het echt helemaal ons huis te maken! Maar andere kant kunnen we de tijd ook goed gebruiken om alles uit te zoeken en te regelen. Wat doen we op de vloer, wat doen we op de muren, hebben we nog andere meubels nodig, etc.? Veel regelwerk, maar ik vind het wel enorm leuk om te doen.

 

Woonkamer inspiratie

De vloer van de woonkamer hebben we inmiddels definitief bepaald, nu de rest van de inrichting nog. Mijn Pinterest stroomt dan ook over van de mooie plaatjes en voor elke ruimte heb ik een ander bord om een beetje het overzicht te houden ;). Hieronder een selectie van mijn inspiratie voor de woonkamer.

bron: Dotandbo

bron: Karwei

Bekijk voor nog meer woonkamer- en huizeninspiratie ook de rest van mijn Pinterest borden.

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

6 Reacties

 1. Heleen

  Gaaf zeg! Het lijkt me inderdaad heel leuk om door je nieuwe huis te lopen in plaats van alleen de plattegrond te bekijken. Heel veel succes met kiezen 🙂

  Antwoord
  • Femke

   Ja super leuk! Dankjewel ?

   Antwoord
 2. Jaël Hopma

  Hi Femke!

  Leuke blog! 🙂 Ben benieuwd naar jullie nieuwe huis, ben zelf ook bezig met inrichten van mn nieuwe appartementje, lijkt me leuk om een keertje bij jullie te komen kijken!

  Succes en groetjes,

  Antwoord
  • Femke

   Dankjewel! Ja leuk, je bent welkom zodra we een beetje gesetteld zijn ;). Jij ook succes (en plezier) met inrichten 🙂

   Antwoord
 3. Rowan - sillysis.nl

  Super leuk om te zien! Ons huis schiet ook al aardig op, ik ben nu al helemaal verliefd op ons plekje! Mooie interieur inspiratie ook! Leuk om mee bezig te zijn he!

  Antwoord
  • Femke

   Dankjewel :). Ja heel leuk om mee bezig te zijn. Jij ook veel plezier met inrichten en alle huisdingen 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.