Gastblog | My Lovely Home

27 juni 2018
Vandaag heb ik een leuk gastblog voor jullie. Anouk van My Lovely Home heeft een blog vol tips voor wanddecoratie ideeën voor jullie geschreven. Op het blog My Lovely Home schrijft ze over wooninspiratie en leuke creatieve ideeën voor in huis.

Heb jij een veel kale muren in huis en vind je dit ook maar saai? Met leuke wanddecoratie kun je eenvoudig meer sfeer in huis halen. Dit kan op tal van manieren. Zo kun je kiezen voor een schilderij, poster, wandbord, een leuke print behang of een voor persoonlijke touch door een collage foto’s op te hangen. De mogelijkheden hiervoor zijn vrijwel eindeloos. In haast  elke ruimte is wel een wand te decoreren. In dit blog zullen we een aantal tips geven over hoe jij je wand kunt decoreren. 

Wanddecoratie #1: behang

Patronen op de wand worden steeds populairder. Meestal proberen we op safe te spelen en gaan we voor een muur in een kleur. En hoewel een simpele kleur erg mooi kan zijn, kan een behang met een print of motief je stijl beter benadrukken. Je kunt op deze manier heel makkelijk je interieur een andere sfeer geven.

Behang met tropische print

Wanddecoratie #2: kunst aan de muur

De meest voorliggende manier om je muur te decoreren is vaak het ophangen van een schilderij. Je wilt een schilderij dat past bij je interieur, maar ook een schilderij dat bij jou past. Hierbij is de keuze van de lijst ook een belangrijke factor en kan deze veel uitmaken voor je kamer. Zorg er wel voor dat de kleuren in je interieur ook een beetje terug te vinden zijn in je schilderij.

 

Wanddecoratie #3: planten

Planten zijn niet alleen om op tafel of op de grond te zetten. Je kunt ze ook leuk ophangen op de muur. Door kleine wandplankjes aan de wand te bevestigen en hier leuke plantjes op neer te zetten of speciale bloempotjes aan te schaffen die je aan de muur kunt bevestigen krijg je een heerlijk frisse sfeer in huis. Daarnaast dragen planten bij aan een goede atmosfeer in huis! Ze hebben een zuiverende werking.

Muurdecoratie met planten

Wanddecoratie #4: spiegels

Ook door het ophangen van een spiegel kun je je muur decoreren. Dit ziet er niet alleen leuk uit, maar heeft ook een functionele functie. Spiegels zorgen ervoor dat licht wordt weerkaatst en verruimt je blik. Heb je dus een mooi uitzicht naar buiten en wil je de kale muur ertegenover ook mooi fleuren? Hang hier dan een grote spiegel op zodat je vanuit meerdere hoeken naar buiten kunt kijken.

 

Wanddecoratie #5: fotocollage

Wil jij iets persoonlijks aan je kamer geven? Ga dan voor een wand met foto’s in leuke fotolijstjes. Zo kun je mooie herinneringen ophangen van je kindertijd, bruiloft of vakantie. Dit geeft je meteen een gelukkig gevoel wanneer je naar deze wand kijkt. Je kunt kiezen voor dezelfde fotolijstjes, maar je kunt ook een speelse twist geven door verschillende soorten fotolijstjes te kiezen. Wissel zo gouden lijstjes af met zwarte, of ga voor verschillende maten.

 

Wanddecoratie #6: functionele wanddecoraties

Heb je een groeiende boekencollectie? Of kun je je spullen niet meer kwijt? Ga dan voor een functioneel wanddecoratie. Wandplanken  bieden oneindig veel mogelijkheden om te decoreren.

Functionele wanddecoratie met boeken

Wanddecoratie #7: verschillende materialen.

Je kunt er ook voor kiezen een muur eruit te laten springen in je interieur door deze te bekleden met een ander materiaal. Zo kun je denken aan een houten muur, of natuurstenen muur. Je kunt dit makkelijk zelf doen door zelfklevend hout te kopen en dit per latje aan de muur te plakken. Wil je een iets rauwere look? Ga dan voor een muur met metalen wandpanelen. Je kunt ook voor de makkelijke weg kiezen en gaan voor een behang in bijvoorbeeld een houtpatroon.

Helaas moet je om wanddecoratie op te hangen vaak een gat in de muur boren. Dit klinkt erg makkelijk, echter zit er wel een moeilijkheidsgraad in het boren van een mooi gat. Lees hier hoe je kunt boren in je muur.

Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.