4 Tools voor het inrichten van je huis

7 december 2016

Een paar weken terug vertelde ik jullie over het leuke nieuws dat mijn vriend en ik een nieuwbouwhuis hebben gekocht! Ik ben nog steeds helemaal in de wolken, vooral nu de bouw echt is gestart en de fundering er inmiddels in ligt. Het is nu echt begonnen, zo leuk! Nu alle officiële zaken en ‘saaie’ keuzes zijn gemaakt kunnen we beginnen met de inrichting. Dat vind ik echt het allerleukste om te doen. Alleen omdat ons huis er nog niet is, is dat af en toe wel lastig. Want het is best lastig inschatten hoe groot alles precies is en hoe alle meubels er het mooist inpassen. Gelukkig bestaan er een heleboel online tools die dat een stuk makkelijker maken. Ik heb er 4 voor je op een rij gezet!

1. Ikea home planner

Ikea heeft naast de keuken en kasten planners ook een home planner. Daarmee richt je makkelijk je huis in met Ikea producten én kun je aan de hand van je ontwerp een boodschappenlijstje printen. Handig toch? Wel vind ik de planners af en toe wat aan de trage kant. Ook zal ik mijn huis natuurlijk niet alleen maar inrichten met Ikea meubelen waardoor dit voor mij toch niet de meest ideale planner is.

Richt je huis in met de Ikea homeplanner

2. Roomstyler

Roomstyler is een makkelijk te gebruiken tool met genoeg keus uit verschillende meubels, vloeren en wanden. De tool werkt erg soepel en voelt geen moment traag. Wel vind ik de 3D functie vrij beperkt. Je kunt de camera alleen bewegen als je in de ontwerpmodus zit, dat werkt vrij omslachtig. Een fijne tool om even snel een inrichting te visualiseren. Leuke extra: je kunt op deze site ook moodboards maken waarbij je gebruik maakt van dezelfde meubelcatalogus als de roomplanner.

Richt je huis in met Roomstyler

3. Floorplanner

Net zoals Roomstyler is Floorplanner een makkelijk te gebruiken tool, alleen in tegenstelling tot Roomstyler heb je bij deze tool niet de mogelijkheid om de vloer en wand aan te passen. Deze tool is vooral bedoeld om in te richten. Zo is de 3D functie ook vrij beperkt en heb je bijvoorbeeld niet de mogelijkheid om ‘in’ het huis te staan. Je kunt de woning alleen van bovenaf of de zijkant bekijken. Ben je op zoek naar een tool waarbij je makkelijk even wat meubels in een ruimte kunt zetten, dan is Floorplanner de tool voor jou!

Richt je huis in met Floorplanner
 

4. Homestyler

Op nummer 4 toch wel mijn favoriete tool. Homestyler van Autodesk (misschien ken je het van het technisch tekenprogramma Autocad) geeft je de mogelijkheid om je woning te ‘bouwen’ en volledig in te richten én te stylen. De meubel catalogus is wel gebaseerd op een Amerikaanse winkel, maar groot genoeg om wat tussen te vinden wat ongeveer met jouw meubels/ideeën overeen komen. Deze tool is wel de meest uitgebreide van de vier. En wat voor mij toch wel het grootste pluspunt is, is dat je heel makkelijk 3D render afbeeldingen kan maken. Zo blijft het niet bij een plattegrond maar wordt het echt tastbaar. Heel tof!

Richt je huis in met Homestyler
Deze tools hebben mij echt geholpen met het huis en de inrichting visualiseren. Zeker aan te raden als je een (nieuwbouw)huis hebt gekocht! Zou jij een van deze tools gebruiken om je woning in te richten?
Liefs FemkeGerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.