Haal de herfst in huis met pompoenen. Een simpele DIY voor leuke herfst decoratie: pompoenen versieren!

Haal de herfst in huis met pompoenen

Haal de herfst in huis met pompoenen

Hoi, ik ben er weer! Vorige week kwam er helaas geen blog online. Ik had een erg drukke week en voelde me niet helemaal fit. Beetje jammer, want de week plaatste ik heel fanatiek twee posts. Die had ik dus beter kunnen verspreiden over de afgelopen twee weken ;).

Maar goed, daar komen jullie niet voor! In deze post wil ik jullie namelijk wat leuke ideeën laten zien om je huis in de herfstsferen te brengen, op een stylish manier. Namelijk met pompoenen!

Pompoenen als decoratie item

Bij pompoenen denk je misschien in eerste instantie aan Halloween, maar ik associeer ze ook heel erg met herfst. Je hoeft ze namelijk niet persé uit te hollen en er een eng gezicht uit te snijden. Je kunt pompoenen op elke manier beschilderen of versieren en zo passen ze in elk interieur!

Haal de herfst in huis met pompoenen. Een simpele DIY om pompoenen te versieren voor leuke herfst decoratie.

DIY pompoenen versieren

Natuurlijk haalde ik zelf ook pompoenen in huis en ging er mee aan de slag. Ik heb twee totaal verschillende pompoenen waar ik mee aan de slag ging. Niet alleen de kleur is anders, maar ook het formaat én de vorm. Omdat ik het oranje en witte wel een mooi contrast vond besloot ik de pompoenen niet te beschilderen, maar het bij een patroontje te laten.

Ik ben voor eenvoudige patroontjes gegaan die zo uit de losse pols te tekenen waren. Zo had ik met een minimale inspanning een heel tof resultaat! Op de oranje flespompoen tekende ik met een witte krijtstift een streepjes patroon. Op de kleine witte pompoen tekende ik met een zwarte marker een driehoekjes patroon. Het resultaat vind ik echt heel leuk geworden. De pompoenen staan nu mooi te pronken in de vensterbank ;).

Haal de herfst in huis met pompoenen. Een simpele DIY om pompoenen te versieren voor leuke herfst decoratie.

Inspiratie

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om pompoenen te versieren. Ga voor een patroontje of beschilder de pompoenen in mooi pastel tinten. Of schrijf er een quote op, versier ze met glitters, er is genoeg te verzinnen. Op Pinterest verzamelde ik een leuke inspiratie, bekijk het hieronder op mijn Pinterest bord!

Hebben jullie al (versierde) pompoenen in huis?

Liefs Femke

Flexa kleur van het jaar 2018, Heart wood

De interieur kleur van het jaar 2018

Elk jaar in september maakt Flexa dé interieurkleur van het komende jaar bekend. De kleur van 2017 was Denim drift, een stoere blauwe kleur die je in veel interieurs terug zag komen.

Maandoverzicht september | Familiedag, varen over de Vecht

Maandoverzicht september | Feestjes & klussen

Jeetje, ik kan haast niet geloven dat er alweer een maand voorbij is! Het is inmiddels alweer 4 dagen oktober, de herfst is officieel begonnen en op mijn werk ben ik al volop in de kerstsferen.

Onze housewarming | Tafel vol hapjes met zelfgemaakte prikkers en kleurrijke slingers, ballonnen en versieringen

Onze housewarming + (decoratie)tips!

Bij een nieuw huis hoort natuurlijk een housewarming. Afgelopen zondag gaven wij onze housewarming en we kunnen terugkijken op een erg geslaagde middag! Het is toch wel bijzonder, zo’n eerste feestje in ons nieuwe huis.

Leer in 10 lessen de basis van adobe illustrator met deze basiscursus

Leer in 10 lessen de basis van Adobe Illustrator

Een van mijn favoriete ontwerpprogramma’s is Adobe Illustrator. Met dit programma kun je bijvoorbeeld illustraties maken, maar ook logo’s ontwerpen of strakke lijntekeningen maken.

DIY fotobehang van je eigen foto | Fotobehang op de slaapkamer

DIY | Fotobehang van je eigen foto

Een van de dingen waar ik het meest trots op ben in huis is toch wel het fotobehang wat we op onze slaapkamer hebben. De muur achter ons bed hebben we behangen met fotobehang met een eigen foto.

Maandoverzicht augustus | Klussen in huis, drukte op het werk en leuke uitjes

Maandoverzicht augustus

Zoals jullie vast wel gemerkt hebben was het de afgelopen twee weken weer angstvallig stil op mijn blog. De afgelopen tijd heb ik het erg druk gehad op het werk en in de weekenden was ik druk met klusjes in huis.

#tentleven | De vrijheid van kamperen

#tentleven | De mooie kant van kamperen

Dit jaar gaan we niet op vakantie, omdat we onze vrije dagen heel graag gebruikten voor klussen in ons huis. Maar nu ik alle vakantie voorpret & -verhalen hoor vind ik het toch wel jammer dat we niet op avontuur kunnen in een vreemd land.

Onze verhuiskaart, het eindresultaat! | De voorkant van onze verhuiskaart met een lijntekening van onze woning

Onze verhuiskaart, het eindresultaat!

Nu we echt verhuisd zijn hebben we onze familie en vrienden natuurlijk een verhuiskaart gestuurd. Ik liet je in april al de eerste schetsen zien, vandaag is het tijd voor het eindresultaat!

Maandoverzicht juli | Klussen, klussen en nog meer klussen

Maandoverzicht juli

Hallo, I’m back! Voor mijn gevoel is het een eeuwigheid geleden dat ik voor het laatst een blog plaatste, maar in werkelijkheid is dat nog maar een maand. Mijn laatste blogpost was namelijk het maandoverzicht van juni, die vooral bestond uit een update van ons huis.